Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич оцени съвсем директно решението на Неймар да напусне клуба да премине в Пари Сен Жермен срещу рекордните 222 милиона евро. Според хърватина то може да бъде описано единствено като лошо.

29-годишният хърватски национал играе на „Камп Ноу” от 2014 година и не крие, че присъствието на Неймар в съблекалнята му липсва, понеже той е изключително класен играч.

Ракитич: Който не харесва Барса, не харесва и футбола

„Аз лично го приех много трудно. Не само че той беше един от най-важните ни играчи, но също така, поне за мен, той е голям човек”, коментира Ракитич.

Неймар се извини на всички в ПСЖ за разпрата с Кавани

„Неймар беше много важен в нашата съблекалня и е един от най-приятните пичове, които познавам във футбола. Така че това беше наистина лошо решение, защото ми харесваше той да бъде част от моя отбор.”

Надменният Неймар отказа да се ръкува с младок от Селтик

Едно-едничко нещо не дава мира на Неймар в Париж

„Трябва все пак да уважим решението му да си тръгне. Ако даден тим може да си го позволи, а той пожелае да напусне, трябва да уважим това и да му пожелаем само най-доброто. Надявам се да вкара много голове и да бъде щастлив в Париж, но ние ще вървим по нашия път и ще бъдем по-силни от всякога заедно, вече без Неймар”, заключи Ракитич.