Кристиано Роналдо се изказа доста ласкаво за дългогодишния си съперник Лионел Меси, като го постави сред най-добрите футболисти в историята, заедно със Зинедин Зидан. Португалецът направи това във втората част от пространното му интервю с журналиста Пиърс Морган.

Петкратният носител на „Златната топка“ продължи да критикува Манчестър Юнайтед и мениджъра Ерик тен Хаг, но засегна и редица други теми. Намерението на 37-годишния нападател е да играе до 40-годишна възраст, като заяви, че ще се оттегли от националния отбор, ако Португалия спечели Световното първенство, както и разкри връзката си с Меси.

Меси и Роналдо доминират в спорта повече от 15 години, мотивирайки се един друг към все по-големи постижения.

Предполага се, че Меси и Роналдо нямат много близки отношения, което би било разбираемо, като се има предвид, че най-силните им години бяха съответно в Барселона и Реал Мадрид. Роналдо потвърди, че двамата никога не са били близки, но изпитва огромно уважение към аржентинския национал.

„Той е невероятен футболист. Магьосник. Топ. С него делим сцената вече 16 години. Представяте ли си, 16 години! Отношенията ни са прекрасни. Не сме приятели, не си ходим на гости и не си говорим по телефона. Но като съперник, той е човек, когото много уважавам. Харесвам и как той говори за мен. Дори и нашите съпруги също имат взаимно уавжение. И двете са от Аржентина. Какво да кажа за Меси? Той е страхотен човек, който прави невероятни неща във футбола“.

Попитан от Морган дали Меси е най-добрият играч, когото е виждал, Роналдо отговори:

„Той и Зидан“.

Морган попита Роналдо дали би вечерял с Меси, на което той отговори:

„Разбира се, обичам да се срещам с нови хора и да споделям нови неща“.

Изглежда, че няма връщане назад за Роналдо на „Олд Трафорд“ след критиките, които отправи към отбора, но обяви, че не планира да се оттегли от спорта скоро.

„Искам да играя още две години, може би три. Това е максимумът. Искам да завърша на 40. Това е добра възраст. Но не знам, не мога да виждам в бъдещето. Понякога планираш едно, а животът решава друго. Животът е динамичен и не заеш какво ще се случи“.