Възелът с бъдещето на Неймар все повече се разплита. От ръководството на Барселона предприеха решителна крачка за привличането на звездата, след като изпратиха цели двама ръководители във френската столица Париж, които да се приберат със споразумение за сделка. 

Въпреки че направиха всичко възможно да останат инкогнито, спортният директор Ерик Абидал и мениджърът на клуба Хавиер Бордас бяха засечени в сутрешния полет от Барселона до Париж от бдителен журналист на "КОПЕ", пътуващ в същата посока. 

Според информациите, двамата вече са в централата на Пари Сен Жермен, където предстоят тежките разговори за трансфера на Неймар. Ясно е само, че ПСЖ би продал бразилеца на всеки друг в клуб в света, но не и на каталунците, но проблемът е, че те са единствените сериозни кандидати за подписа на играча, който е категоричен в намерението си да се разкара на всяка цена. 

Споразумението между двата клуба няма да е лесно не само заради обтегнатите отношения между тях в исторически план. Французите искат 300 млн. евро, докато от испанския шампион не дават повече от 50 млн. накуп. Предложението им е останалата част от сделката да се остойности от двама играчи, които да сменят "Камп Ноу" с "Парк де Пренс". Единият със сигурност е Филипе Коутиньо. 

Всички страни са заинтересовани от бърза развръзка. Барселона иска да знае дали ще може да ползва Неймар още за старта на сезона в Ла Лига, който е в петък. Такова е желанието и на самия играч, а в ПСЖ нямат изгода от дълго проточване на сагата с играч, за когото е ясно, че само би тровил атмосферата, ако остане в Париж.