Самоотлъчката на Неймар от първия лагер-сбор на Пари Сен Жермен явно е дала резултат, защото това форсира ръководството да признае, че се обсъжда раздяла с него. Именно такова е желанието на бразилеца, който от няколко седмици прави усилени стъпки да се завърне в Барселона. 

Сега спортният директор на парижани Леонардо призна, че на южноамериканеца няма да се правят спънки да си тръгне, но това ще се случи, само ако дойде достатъчно примамлива оферта. Той разкри още, че вече има проведени контакти с испанския шампион. 

"Неймар може да напусне ПСЖ. Това ще се случи, ако дойде оферта, която задоволява всички страни. Вече имаше първоначален контакт с Барселона, но той беше по-скоро само повърхноствен и опознавателен", заяви Леонардо пред "Паризиен" и продължи със сензационните разкрития. На практика от думите му се потвърждават всички новини от последния месец за желанието на Неймар да се махне час по-скоро.

"Не мога да ви кажа какво точно си говорихме с играча. Но от разговорите ни с него, както и с най-близкото му обкръжение, вече имаме ясната и твърда позиция какви са намеренията му. Не мога да ви разкрия нищо повече по тази тема. Само ще кажа, че той има договор за още три години с нас и тъй като не сме получили официална оферта, не мога да дискутирам тази тема."

"Така че не мога да спекулирам дали някой иска да го купи и на каква цена е готов да се съгласи, за да го стори. Ако има кандидат, а такъв изглежда се е заявил, той трябва да дойде при нас и да преговаря. Това вече е един чисто финансов въпрос. Никой няма полза от едни дълги и разточителни преговори", сподели още Леонардо пред френското издание.