Сапунената опера е в разгара си и е в нова фаза. Вече започна замерването с оферти и отхвърлянето им между Барселона и Пари Сен Жермен за подписа на най-скъпия футболист в света Неймар. 

Испанските медии информираха във вторник за първата, макар и устно отправена, оферта от страна на каталунския клуб към парижани. Тя е била към Париж да потеглят Филипе Коутиньо и Иван Ракитич, както и да бъдат доплатени 40 млн. евро. 

Още в същия момент обаче от ПСЖ са срязали категорично испанския шампион, че този номер няма да мине, съобщава вестник "Екип". Спортният директор на клуба Леонардо обявил в прав текст, че в Париж няма да приемат нищо по-малко и по-различно от оферта за 300 млн. евро. 

На практика Коутиньо+Ракитич+40 млн. евро е над исканата от парижани сума. Но Леонардо обявил, че иска парите накуп, за да може да финансира намирането на заместник на Неймар от желаните от Пари Сен Жермен трансферни цели, а не от тези, които едва ли не му се "пробутват". 

Този отказ обаче не отпраща Барселона. Очаква се следващото предложение на клуба да е Филипе Коутиньо+Усман Дембеле и по-малка сума за доплащане. Каталунците обаче са категорични, че няма да извадят повече от 50 млн. евро за Неймар и са готови да оставят парижани да се оправят с капризна звезда, която не иска да играе повече на "Парк де Пренс" и е готова всякак да трови атмосферата там с поведението си.