Докато на повърхността всичко изглежда спокойно и сякаш няма сериозно раздвижване около трансфер на Неймар, всъщност под нея ври и кипи от действия. На практика, настоящият клуб на бразилеца Пари Сен Жермен е готов да се отърве от играча, за когото вече публично беше обявено, че не иска да остава в Париж, но само да не е в Барселона. 

Двата клуба са истински врагове заради събитията от преди две лета. Конкретно от тогава насам французите се опитват да подлеят вода при всеки трансфер на каталунците и разбере ли се, че те се интересуват от някого, парижани се включват в наддаването и надуват изкуствено цената на дадения играч. 

И сега са готови да правят бизнес с всеки, само и само да не продадат Неймар на Барселона. Според вестник "Марка", босът на ПСЖ Насер ал Хелайфи на два пъти в рамките на миналия месец е предложил бразилеца на Реал. При това не на цената, която към момента е закована за Барса - 200 млн. евро. 

Проблемът е, че "белите", които само до преди няколко месеца бяха готови да платят огромна сума за южноамериканеца, вече не го искат в състава си. И причината за тази липса на интерес се крие в наставника Зинедин Зидан, който не харесва футболиста и най-малкото не смята, че струва толкова пари. 

Преди идването на Зизу лично президентът на Реал Флорентино Перес беше готов да брои около 200 млн. евро за Неймар. Но след като подписа отново с треньора, се съгласи на неговите изисквания за селекция и бяха привлечени Еден Азар, Лука Йович и други играчи, вместо всичко да се хвърли за един "галактико" като бразилеца. 

Така единствената опция за ПСЖ да се отърве от недоволната звезда остава само бизнес с Барселона. Никой друг клуб в Европа и света не е склонен да изпълни финансовите изисквания и на клуба, и на играча. Така че, дори и с отвращение, французите ще трябва да продават на клуба, който големият им бос най-много мрази на света. 

При това, ако има сделка, тя ще е по условията на каталунците. Те ще дадат двама играчи и малка сума пари на Пари Сен Жермен, а нямат намерение да плащат 200 млн. евро за 27-годишен играч. Развръзката предстои съвсем скоро, като и двата клуба имат интерес да не се стига до сага и всичко да приключи до края на този месец.