Мнозина се изненадаха, когато стана ясно, че Барселона дава под наем рекордната си покупка Филипе Коутиньо в Байерн Мюнхен, а няма да го използва като разменна монета за привличането на Неймар. Още по-интересното е, че в касата на каталунците няма да влезе нито цент от арендата на бразилеца на "Алианц Арена". 

Баварците сключиха изключително изгодна сделка, като взеха само за един сезон играч, оценяван на над 150 млн. евро. И за това удоволствие ще платят само 20 млн. евро, като имат опция за окончателното му откупуване след 12 месеца, която обаче още отсега се коментира в Германия, че няма да бъде използвана, защото цената на южноамериканеца е умопомрачителна. 

Въпросните 20 млн. евро обаче ще заминат директно в касата на... Ливърпул. Именно от там Коутиньо дойде в Барселона, а мърсисайдци ще се облажат, защото именно на толкова се изчисляват бонусите, които каталунците трябваше да им платят като част от сделката през януари 2018 г. 

Единствената изгода за испанския шампион от въпросната сделка е, че абсолютно цялата заплата на бразилеца се поема от Байерн. Първоначално германците са се опитали да се изхитрят и да си поделят този сериозен разход с Барса, но след като са срещнали категоричния отпор, който за малко да провали сделката, се навили да поемат цялото му възнаграждение, пише вестник "Спорт". 

Така Коутиньо ще продължи да получава чисто по над 20 млн. евро годишно, а с това автоматично става най-високоплатеният играч в Бундеслигата, изпреварвайки с голяма преднина преследвачите си по този показател.