Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман ще обяви официално разширения си състав за UEFA EURO 2024 на 16 май в Берлин, съобщи Германският футболен съюз.

Съставът ще бъде обявен два дни преди последния мач за сезона в Бундеслигата. Очаква се Нагелсман да посочи най-малко 23 играчи, но списъкът може да включва допълнителни имена, ако европейският управляващ орган УЕФА одобри съставите да бъдат от 26 играчи.

Първият тренировъчен лагер на Германия ще започне на 26 май в Бланкенхайн, провинция Турингия. Не е ясно обаче колко играчи ще бъдат налични дотогава, тъй като на играчи от Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Реал Мадрид все още може да им предстои да играят финала на Шампионската лига в Лондон на 1 юни.

Играчите на Байер Леверкузен също ще се присъединят към тренировъчния лагер по-късно, докато шампионите на Бундеслигата играят финала за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн на 25 май. След това германският отбор се премества в базата си на Евро 2024 в Херцогенаурах на 31 май преди приятелските мачове срещу Украйна (3 юни) и Гърция (7 юни).

Германия започва UEFA EURO 2024 в Мюнхен срещу Шотландия на 14 юни. В груповата фаза те също се изправят срещу Унгария на 19 юни и Швейцария четири дни по-късно.