На 2 август тази година официално стана ясна голямата бомба на трансферното лято - срещу невероятните 222 милиона евро Неймар напусна Барселона и премина в Пари Сен Жермен.

Случилото се сякаш шокира и играчите на Барселона, но всъщност някои от тях са знаели за предстоящото няколко седмици по-късно.

Неймар разигравал цял месец Барса

На 30 юни Лео Меси се ожени за дългогодишната си приятелка Антонела Рокузо. На събитието бяха поканени много съотборници на Меси от Барселона и аржентинския национален отбор, а сред гостите бе и Неймар.

Именно тогава "кариоката" е обявил желанието си пред няколко от своите съотборници. Това разкри Шави: "На сватбата на Меси той ни каза, че иска да смени клуба. Попитах го защо? той отговори, че вече не е щастлив в Барселона и търси ново предизвикателство в Париж. Мисля, че с Неймар и Килиан Мбапе ПСЖ има големи шансове да спечели Шампионската лига този сезон."

Самият Шави играе за отбора на Ал-Сад след 17 години за каталунците, но това не му пречи да обича родния си клуб. "Барселона продължава да бъде в моето сърце. Това е най-добрият отбор в света."