Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, направи интересно изказване по адрес на Ерлинг Халанд и предстоящия му трансфер в Манчестър Сити. Днес стана ясно, че норвежкият национал е преминал медицински тестове, а в следващите няколко дни ръководството на „гражданите” ще активира откупната клауза в договора му с Борусия Дортмунд.

От Сити вече са информирали колегите си от Германия за това.

Халанд получи почивен ден, за да пътува до Брюксел, където са се състояли задължителните медицински тестове.

Още по темата:

Потвърдено: Халанд е играч на Манчестър Сити 

Интерес към Халанд имаше от Реал и Барселона, но още миналата седмица те са били информирани, че желанието на нападателя е да играе за „гражданите”.

След като всичко това стана публично достояние, наставникът на Барселона – Шави Ернандес коментира ситуацията доста жлъчно.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

„Не мога да не уважавам останалите проекти. Нашият проект не е единствен. Има много други, които са успешни, включително и Сити. Те печелят титли и имат страхотни резултати. В крайна сметка обаче, ако трансферът се случи, то той ще бъде предимно заради финансовите причини. Не се съмнявам в това”, отсече Шави.

Манчестър Сити ще плати малко над 60 млн. евро за Халанд, като тази сума е далеч от рекордните трансфери в Англия и Европа. В дългосрочен план обаче, сделката ще бъде една от на скъпите в историята най-вече заради заплатата и бонусите на футболиста на „Етихад”.