Барселона започна новия сезон с множество проблеми в нападение заради контузиите на Лео Меси и Луис Суарес, но това позволи да изгрее звездата на тийнейджъра Ансу Фати. Той блесна с голове и асистенции, а собственоръчно разкъса тим като Валенсия в последния кръг. 

Е, сега каталунците научиха лошата новина, че ще трябва да се оправят един месец без него. Причината е, че талантливият юноша ще бъде с националния отбор на Испания до 17 г. на Световното първенство в тази възраст, което ще се проведе между 26 октомври и 17 ноември. 

Фати ще замине малко по-рано, за да се аклиматизира към обстановката преди шампионата, който ще се проведе в Бразилия. Това ще го извади от поредица важни мачове на Барселона, единият от които е дербито с Реал Мадрид на 27 октомври. 

На практика Фати няма да е на линия за мачовете със Славия Прага в Шампионската лига, както и срещу Ейбар, Реал Мадрид, Валядолид, Леванте и Селта в Примера дивисион. Но дотогава вече би трябвало наставникът Ернесто Валверде да може да разчита на тризъбеца в атака - Лео Меси, Антоан Гризман и Луис Суарес. 

Все още обаче съществува малка пречка около евентуалното участие на Ансу Фати на този Мондиал. Причината е, че все още не е получил испанския си паспорт, но се очаква това да се случи до края на месеца. Ако документът се забави, той ще си остане в Испания, но е вероятно това да не се случи.