Междинният шести кръг в испанската Ла Лига ни дава възможността за по малко от четири чавса да се насладим на поредния епизод от битката между лидерите Барселона и Реал Мадрид на върха на таблицата. И двата тима вече направиха по една грешна стъпка, като в момента са с равни точки – по 13.

Ето какво можем да очакваме от двубоите в 6-ия рунд в едно от най-силните първенства в света.

Леганес – Барселона

Барселона направи странно равенствео 2:2 с местния си конкурент Жирона. Каталунците останаха с 10 души след изгонването на Клеман Ленгле срещу тима от „Монтивили“ и не успяха да вземат пълния комплект от точки. Днес момчетата на Валверде гостуват на Леганес в Мадрид за двубоя си от шестия кръг. Тимът на Леганес до момента е записал четири загуби и едно равенство без нито един успех.

За Барса аут е бранителят Ленгле заради наказание, докато Иван Ракитич трябва да се върна в халфовата линия. Рафиня би трябвало да замени някои измежду латиноамериканците Артур и Артуро Видал. Фелипе Коутиньо пък пък ще продължи да бъде отляво на триото с Суарес и Меси на върха на атаката на гостите. Почивка ще бъде дадена на Усман Дембеле.

За Леганес се очаква да има ротация на левия бек, където Джонатан Силва да замени Раул Гарсия. Диего Ронал пък ще бъде отляво на атаката на тима, заедно с Карийо и Жар. Естествено, се очаква Барса да владее повече топката и да държи инициативата в двубоя.

Срещата между Леганес и Барселона е в сряда, 26 септември, от 21 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 1.

Севиля - Реал Мадрид

Реал Мадрид си отдъхна в миналия кръг със загубата на точки на лидера Барселона. „Белите“ пък преди това стъпиха на криво при гостуването на Атлетик в Билбао, което леко ги отдалечи от прекия им конкурент за титлата. Голямата новина за Реал от седмицата е признанието, което получи Лука Модрич на галавечерта на ФИФА, печелейки наградата The Best за изминалия сезон в конкуренцията на Кристиано Роналдо и Мохамед Салах. Серхио Рамос продължава да бъде най-добрият защитник, а новият вратар на „белите“ – Тибо Куртоа взе наградата за най-добър вратар.

С поглед към шампионата кралете на Европа излизат срещу Севиля, който е на приливи и отливи в началото на тази кампания. Тимът от „Санчес Писхуан“ е с две победи, две загуби и едно равенство на 9-о място в таблицата със 7 точки. Севиля със сигурност ще иска да нарани своя противник от Кастиля и да вземе нещо в в двубоя. Домакините никога не са се затваряли срещу големите в шампионата, така че и днес ще опитат да отмъкнат нещо. Триото в нападение трябва да бъде съставено то Уисам Бен Йедер, Пабло Сарабия и Франко Васкес. Роке Меса също трябва да се завърне в стартовите 11, давайки допълнителна енергия в халфовата линия. Гилерме Арана ще бъде в ролята на ляв халф-бек, заменяйки разочаровалия до момента Алейш Видал.

За Реал техничният халф Иско ще се подложи на операция на апендицит, което го вади от сметките за няколко седмици. Бранителят Дани Карвахал също е с травма, което отново ще даде шанс на младия Алваро Одриасола по десния фланг на отбраната. Тони Кроос ще бъде оставен да почива, като неговото място ще заеме Дани Себайос. На върха ще бъдат Асенсио, Бейл и Бензема.

Срещата между Севиля и Реал Мадрид е в сряда, 26 септември, от 23 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 1.

Другите мачове за деня са:

Атлетик Билбао – Виляреал

Валенсия – Селта Виго