Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу има пълно доверие в старши треньора Луис Енрике. Босът на каталунците заяви, че няма план „Б“ за треньорския пост.

„Вече няколко пъти имах възможност да се изкажа по темата. Разчитаме на Луис Енрике. През април ще говорим за неговото бъдеще. Сега сме концентрирани върху мачовете, които ни предстоят. За купата успяхме да се класираме на финала. Сега имаме много тежка задача в Шампионската лига, а също така и в Ла Лига“, коментира Бартомеу.

„Ще разговаряме с Луис Енрике през април и ще видим какво ще стане. Нямаме план „Б“ за треньорската позиция. Нашият приоритет е да продължим работа с Луис Енрике. През последните години спечелихме практически всички трофеи“, добави президентът на клуба.

„Барселонистите трябва да бъдат изключително доволни от неговата работа. Сега трябва да бъдем силни и единни. Имаме пълно доверие на треньора и знаем, че той е в състояние да ни върне отново на пътя на победата. В съблекалнята всички са обединени“, каза още Бартомеу.

Великите обрати - Барса трябва да пише нова история

Кошмарната нощ на Лео Меси

Барса и Луис Енрике се разделят

Marca: Валверде сменя Енрике начело на Барса

Барса с осем варианта за нов треньор

В Барса разделени на два лагера за нов треньор

Енрике изведе Барселона до осем трофея от лятото на 2014 година насам, а през този сезон отборът се класира за финала на турнира за Купата на Краля.