От 1 юли нататък всички очакваха Антоан Гризман във всеки един момент да акостира в Барселона и да бъде представен официално. Причината е, че от тогава клаузата за разтрогването на договора му се намалява от 200 на 120 млн. евро, а футболистът има принципна договорка с каталунците. 

Вече 11 дни по-късно французинът все още е собственост на Атлетико Мадрид, а сега стана ясно и защо шампионите се бавят с осъществяването на сделката. И причината се крие в данъчните власти на Испания. 

Тъй като въпросната клауза се активира по принцип, само когато играчът сам внесе въпросната сума в Испанската футболна лига, ръководството на Барса гледа да изпипа нещата така, че да не навлече неприятности на играча с държавната Хазна. 

В закона има специална точка, която освобождава от ДДС подобни транзакции по освобождаване на футболисти от задълженията им към даден клуб. Сега каталунците проучват всичко, за да не донесат данъчни утежнения на французина, но се очаква до края на седмицата всичко да приключи. 

Нападателят има почивка до 12 юли, когато трябва да се яви на лагера на Атлетико. Очаква се обаче именно в петък клаузата да бъде активирана, защото през уикенда няма как да се случи, защото никой в Лигата не работи. Когато това стане, той ще се присъедини към старта на подготовката на "блаугранас", който е 14 юли.