Барселона ще бъде без своя капитан Андрес Иниеста в предстоящия първи четвъртфинален мач за Купата на Краля срещу Еспаньол. 

Иниеста страда от контузия, заради която пропусна и гостуването на Реал Сосиедад (4:2) на „Аноета“ от 19-ия кръг на Примера дивисион. Той не успя да се възстанови на време за двубоя срещу Еспаньол. 

Старши треньорът Ернесто Валверде каза, че травмата на Иниеста не е сериозна, но няма представа кога халфът ще бъде в състояние да се завърне в игра. 

Хавиер Масчерано също отпадна от групата на „блаугранас“ за четвъртфиналната среща. 

Усман Дембеле, Пако Алкасер и Самюел Умтити също пропускат срещата, тъй като се възстановяват от контузии. 

Филипе Коутиньо и Йери Мина все още не са готови да дебютират за Барселона. Бразилецът се лекува от контузия, а каталунците не успяха да картотекират навреме колумбиеца. 

Жерар Деулофеу не попадна в групата на Барселона, но за сметка на това в нея намери място Карлес Аленя, както и Рафиня Алкантара. 

Групата на Барселона: Марк-Андре тер Стеген, Яспер Силесен, Нелсон Семедо, Жерар Пике, Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Денис Суарес, Луис Суарес, Лионел Меси, Рафиня Алкантара, Паулиньо, Жорди Алба, Лука Дин, Серхи Роберто, Андре Гомеш, Алеиш Видал, Томас Вермален и Карлес Аленя.