Барселона се отказа от плановете си да изиграе гостуването си на Жирона от Ла Лига в Маями.

Като част от 15-годишното споразумение между Примера дивисион и Relevent Sports бе предложено барса и Жирона да играят на стадион "Хард Рок" през януари.

Но планът на Ла Лига далеч не се хареса на футболисти и ръководители. От испанската федерация и Асоциацията на испанските футболисти публично се възпротивиха.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино пък заяви през октомяври, че ще блокира всякакви опити мач от Ла Лига да бъде игран в САЩ, въпреки че президентът на Лигата Хавиер Тебас продължи да настоява.

От Барса явно са взели предвид настроенията и обявиха, че вече не искат провеждането на мача в Маями, въпреки че остават вратите отворени за подобно нещо в бъдеще.

"Ръководството на Барселона реши да оттегли желанието си да играе своя мач срещу Жирона в Маями, след като видяхме липсата на консенсус по предложението."

"Барселона бе и остава готов да играе мач от Ла Лига в Маями и прие приходите от мача да бъдат разделени между всички отбори в Примера дивисион и Сегунда дивисион, следвайки критерият на приходите от телевизионни права, но счита, че този проект няма да просъществува докато няма съгласие между всички страни."