Босът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу призна, че ако каталунците изпаднат в ситуация подобна на тази, в която се намира Реал Мадрид сега, би подал оставка.

Фиаското на Реал Мадрид в цифри 

Както е известно, големият опонент на „блаугранас“ в Испания преминава през труден етап. „Белите“ се намират на 12 точки зад лидера Барса в класирането в Ла Лига, бяха елиминирани от състава на Ернесто Валверде на полуфиналите за Купата на Краля, а във вторник бяха детронирани и в Шампионската лига, която печелеха неизменно в изминалите три сезона. Аякс препъна 13-кратният европейски клубен шампион на осминафиналите.

„Ако това се случи при нас, аз бих подал оставка още преди да усетя, че има външен натиск за това, защото логично в такава ситуация бих загубил“, каза Бартомеу, цитиран от Mundo deportivo .

Спешна среща на върха в Реал Мадрид 

По-рано испанското издание AS проведе анкета, в която запита кой е главният виновник за кризата, в която изпадна Реал Мадрид. Най-голям процент от включилите се във вота се обединиха около позицията, че това е президентът Флорентино Перес.