Президентът на Барселона Хосе Мария Бартуомеу заяви, че Андрес Иниеста един ден ще се завърне на работа в клуба. 34-годишният магьосник напусна каталунците след 16 години вярна служба и 32 митични трофея.

"Той приключи престоя си като играч на Барса. Но Андрес ще се завърне, за да работи в клуба. Вече говорихме на тази тема. Уважението и почитта към Иниеста не са само наши, а и на целия свят".

Бартуомеу говори и за предстоящия сезон и постигнатите вече успехи. Той очаква исторически сезон, в който Барса да постигне велики неща. Босът на "каталуцните" сподели още, че отборът ще опита да запази облика си, стила си и ценностите, с които се превърна в международна марка от най-висок ранг в последния четвърт век.

Хосеп Мария Бартомеу

източник: БГНЕС

"Отново ще опитаме спечелим всичко възможно. Не само във футбола, но във всички спортове, в които се състезава Профисионален спортен клуб "Барселона". Имам интуицията, че това ще бъде една историческа година за нас", каза Бартуомеу.

"През миналия сезон спечелихме осмия си дубъл - титла и Купа на Испания. Сезонът, който ни предстои, ни кара да мечтаем. С много работа момчетата отново са готови да печелят и да играят на едно високо ниво. Суперкупата бе 33-ото отличие за Лионел Меси, който през тази година ще е новия ни капитан. Искам да отбележа, че нашите четирима капитани са формирани в "Ла Масия", добави той.