Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е поискал от треньорския щаб да извади полузащитника Андре Гомеш от титулярния състав, твърди испанското издание „Диарио Гол“. Според медията петкратният носител не е единственият, който настоява за рокадата.

Меси каза тежката си дума кой да бъде следващият треньор на Барса

Гомеш пристигна в Барселона преди началото на сезона, като каталунците броиха 60 милиона евро на Валенсия за европейския шампион от UEFA EURO 2016. Действително опорният полузащитник се представя много колебливо, а наставникът Луис Енрике въпреки всичко продължава да го пуска като титуляр.

Дани Алвеш заби звучен шамар в лицето на Барса

Това очевидно е дошло в повече на Меси, който буквално е наредил Гомеш да седне на пейката с незабавен ефект. „Диарио Гол“ твърди, че другите двама от фамозното атакуващо трио МСН – Луис Суарес и Неймар също подкрепят позицията на аржентинеца. Тримата са обединени около мнението, че невъзможността отборът да се върне към върховата си форма се дължи тъкмо заради неубедителните изяви на 23-годишния Гомеш. Присъствието на португалеца сред стартовите 11 е често за сметка на Иван Ракитич, когото Меси, Суарес и Неймар считат за много по-полезен.

Меси иска екзекутор на Барса в отбора

Барселона без план "Б", има пълно доверие в Енрике