Сезонът навлиза в решителната си фаза, а лоша новина долетя за наставника на Барселона Луис Енрике. Той научи днес, че няма да може да разчита на офанзивния си футболист Арда Туран заради травма. 

Турчинът получи болки в слабините по време на мачовете на националния отбор на родината си. В сряда сутринта е преминал обстойни прегледи, които са установили, че се касае за разтежение. 

То ще го извади от терените за период от 20-25 дни. Това означава, че ще е на линия едва в края на април, а голяма част от важните битки за каталунците вече ще са минали. Или поне тези с Ювентус от четвъртфиналите в Шампионската лига. 

Все пак добрата новина за Луис Енрике е, че има вероятност Арда Туран да е на линия за голямото дерби с Реал Мадрид на 23 април, но всичко зависи от начина, по който ще протече възстановяването му. 

Със сигурност турчинът е аут за мачовете от Примера дивисион с Гранада, Севиля, Малага и Реал Сосиедад, както и за битките със "старата госпожа". Нови тестове ще му се направят другата седмица и след тях ще има повече яснота дали ще е на линия за битката с Реал Мадрид, а дори и евентуално за реванша с "бианконерите" на 19 април.