Лионел Меси заяви, че Барселона му е дал всичко, но ще се радва да завърши кариерата си в Аржентина.

„От малък имам топка между краката. Харесваше ми да излизам на улицата да играя с деца, които бяха по-големи от мен, бяха на 5-6 години“, коментира Меси в интервю за „Sports Illustrated“.

„Преминах в Барселона в един много труден период за мен. Много трудно напуснах родния си дом, защото всичко започнах от нулата. Моята мечта бе един ден да пробия в първия състав на Барселона. Мислех единствено да играя футбол“, добави аржентинецът.

„Винаги играя пределно мотивиран, както в първия ми ден. Винаги искам да подобрявам играта си и да давам най-доброто, на което съм способен. От малък това е начинът, по който играя.“

„Златната топка ме прави щастлив. Това е специална награда и е много важна за всеки един футболист. Да те определят за най-добрия футболист за годината е нещо невероятно и неописуемо. Не давам голямо значение на индивидуалните награди, но те са нещо специално.“

„Барселона ми е дал всичко и мисля, че ще продължа да живея в града, дори когато прекратя кариерата си. Един ден обаче може ще се върна в Аржентина, за да завърша кариерата си. Винаги се радвам, когато се върна в Росарио при моите хора“, каза още Лионел Меси.