Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви, че футболистите от състава твърдо подкрепят старши треньора Луис Енрике.

Енрике беше освиркан от публиката на "Камп Ноу" след драматичната победа с 2:1 над слабака Леганес в Примера дивисион в неделя вечерта.

Специалистът е поставен под напрежение след тежката загуба с 0:4 от Пари Сен Жермен на "Парк де Пренс" в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига и някои колебливи игри в испанския шампионат, в който Барса изостава на точка от лидера Реал Мадрид, но има два мача повече.

"Всички играчи сме готови да се борим до смърт за Луис Енрике. Винаги сме били на негова страна и очакване и феновете да ни помогнат. Ще направим всичко възможно. Все още се състезаваме на три фронта, макар че в Шампионската лига ще бъде много, много трудно. Но трябва да вярваме, та ние сме Барселона", коментира Пике.

"Не мога да разбера освиркванията, явно става въпрос за къса памет. Когато Луис Енрике дойде, ние бяхме много зле. Той свърши много работа и за две години под негово ръководство спечелихме 8 титли от 10 възможни. Вярно е, че от месец и половина не показваме обичайната си игра. Но съм убеден, че треньорът и неговият щаб мислят как да излезем възможно най-скоро от тази ситуация", допълни Пике.