Рафиня Алкантара смята, че Барселона разполага с най-силния си състав, откакто той е част от отбора.

„Чувствам се много добре подготвен. На 100% съм във форма. Сега съм изцяло концентриран върху представянето ми за Барселона през сезона и искам да постигна много големи успехи“, коментира Рафиня.

„Барселона разполага с много завършен състав. Това е най-силният отбор на Барселона, откакто аз съм част от тима. Готови сме да се борим за всичко. Барселона винаги има едни и същи цели. Ще се стремим да ги постигнем. Вярвам, че аз и моите съотборници сме готови да спечелим всичко възможно“, добави бразилецът.

„Моята задача е да се раздавам напълно в тренировките. Сезонът е дълъг и ще имам достатъчно възможности за изява. Всичко зависи от мен. Мисля, че ротациите са неизбежни при толкова много мачове. Барселона е много голям дразнител и всеки един съперник иска да ни победи. Мисля, че в борбата за титлата в Ла Лига три отбори сме с изравнени възможности. Мачовете сещу Манчестър Сити в Шампионска лига винаги са много емоционални. Гостуването на Селтик също няма да ни бъде лесно, а германските отбори винаги са трудни за побеждаване. Ние обаче сме Барселона. Луис Енрике винаги ми е имал голямо доверие, но аз трябва постоянно да се доказвам и да го защитавам“, каза още Рафиня.