Филипе Коутиньо не се чувства оценен в Барселона и цяло лято името му се спряга за напускане. И след като вариантът с размяна с Пари Сен Жермен за Неймар отпадна, английските медии раздухаха историята,ч е той е пред завръщане в Ливърпул. 

Оказа се, че това са поредните непотвърдени спекулации из пресата на Острова, като новината, че бразилецът няма как да се върне на "Анфийлд", дойде лично от мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп. Според него бившата звезда на тима няма как да дойде пак в тима заради огромната му трансферна сума. 

"Като цяло, Фил може да помогне на всеки един отбор по света. Харесвам го много, той е страхотен футболист и всичко подобно, но той е много, много, много, много, много, много, много, много, много скъп трансфер и ние тази година не можем да си позволим такава сделка."

"Просто не е възможно да се случи такъв трансфер и точка. Както казах, той ще направи всеки един отбор по света по-добър, нашия също, но се надявам да си намери късмета в Барселона. А може би вече го е намерил. Поддържам контакт с него, макар и не толкова близък, както преди."

"И ще ви кажа - не вярвайте на всичко във вестниците. За него пишат същите глупости, както и за мен. Ако всичко там за мен беше истина... Уау! Мога да ви кажа, че той е напълно щастлив в Барселона и би искал даже да подпише нов 6-годишен договор", сподели Клоп.