Наставникът на Барселона Луис Енрике отказа да направи задълбочен коментар за изказването на Иван Ракитич. Както е известно, хърватинът каза, че би се хвърлил от мост заради треньора си. Специалистът помоли представителите на медиите да не се навлиза много в тази тема, като отбеляза, че Ракитич е прекрасен човек и професионалист.

„Иван е чудесен човек. В миналото, в настоящото, в бъдещето. Ключът е всички играчи да са на разположение“, каза Луис Енрике.

„Това интервю стана много дълго...По-добре да не задълбочаваме темата около Ракитич сега. Ракитич е човек за пример – както на терена, така и извън него. Аз няма да отдам голямо значение на изявленията“, каза Енрике по случай изказването на хърватина.

За предстоящия мач с Реал Сосиедад от четвъртфиналите на Купата на Краля, Енрике каза: „Не сме се подготвяли по някакъв специален начин. Във всеки мач искаме да побеждавам. Сосиедад е опасен отбор“.

„Ако спечелим този мач, това ще бъде сериозна крака напред. Няма да е решаваща, но ще е важна. Елиминацията ще бъде сложна, особено при все, че ще гостуваме на този стадион („Аноета“). Всички сме наясно, че се касае до един футболен център“, обясни още Енрике.

Двубоят между Реал Сосиедад и Барселона е в четвъртък, 19 януари, от 22.15 часа. Ответната среща е на 26 януари.