Марк Андре Тер Стеген бе един от главните виновници за това Барса да се върне на върха в Ла Лига след успеха над Севиля с 4:2 у дома в среща от последния кръг на шампионата. След двубоя и преди мача с Интер в Шампионската лига  и "Ел Класико" в края на седмицата германецът даде обширно интервю за каталунския "Mundo Deportivo".

"Това са мачовете, които правят футбола интересен по целия свят. Това е една страхотна възможност за всички нас. След успеха над Севиля идват мачове с Интер и Реал. Все мач е различен. В Ла Лига не играем най-добрите мачове. В шампионата отборите ни познават. За тях това е мачът на годината, а ние трябва да се борим и срещу това. Очакват ни още такива мачове. Готови сме, но е сложно, тъй като искаме да спечелим всичко. Трябва да удържим физически. Но сме на правилния път", сподели стражът.

 "Да, получаваме много голове. Но трябва да мислим за това, което идва. Знаем, че трябва да работим и сме насочили вниманието си към това. Но вярвам, че имаме възможността да се подобряваме още и ще го направим за кратко време. За мен не е добре да се допускат много голове, тъй като аз съм последен човек. Но трябва да работим като отбор", добави той.   "Лео няма да играе три седмици. Той е е изключително важен за нас. Ще опитаме да го компенсираме, но няма да е лесно. Имаме много качества в предни позиции и съм сигурен, че тези, които ще бъдат на терена, ще се справят на ниво. Ще го компенсираме", каза още стражът.

"Всяка година искаме да печелим всичко. Миналия сезон ни се случи нещо, което не трябваше да се случва - загубата от Рома, но това е поредният урок. В света на футбола се случват и такива неща. Показахме го при обрата над ПСЖ преди година и половина. Но това е нещо, което трябва да показваме всяка година - че сме най-добрите. Искаме да спечелим всичко", заключи Тер Стеген.