Барселона вече триумфира с титлата от Ла Лига. Това обаче не означава, че каталунците ще пренебрегнат финала на сезона, особено с оглед на факта, че четири кръга преди официалния край на първенството предстои епичен сблъсък.

Сблъсък, който се очакваше да бъде решаващ за изхода от шампионата, но в крайна сметка Реал Мадрид катастрофира някъде по трасето и предаде титлата. 

В неделя вечер, навръх Гергьовден, голяма част от футболните запалянковци по света, ще бъдат приковани пред телевизорите, защото предстои "Ел Класико". 

Барселона приема Реал Мадрид на "Камп Ноу", а евентуална победа над вечния съперник, ще бъде черешката на шампионската торта на каталунците.

Е, все пак остава горчивият привкус от отпадането от четвъртфиналите на Шампионската лига, но все пак възпитаниците на Ернесто Валверде биха могли да се утешат, нанасяйки сериозен удар по амбициите на "белите" за 13-ата титла от турнира на богатите. 

Испанското издание "Marca" пък изброи 10 причини, поради които Барселона ще натупа здраво Реал в предстоящото "Ел Класико". Вижте ги в нашата галерия!