Капитанът на Барселона Анрес Иниеста не успя да сдържи емоциите си на пресконференцията, в която той обяви своето сбогуване с каталунския клуб.

Иниеста съобщи, че напуска клуба след края на сезона.

На пресконференцията присъстваха президентът Хосеп Мария Бартомеу, техническият секретар Роберт Фернандес, директорът по трансферите Пеп Сегура, треньорът Ернесто Валверде, съотборниците на Иниеста от първия тим, както и неговото семейство. Единствените, които отсъстваха от събитието бяха Лионел Меси и Луис Суарес.

Халфът, който през 2010 година донесе първата и единствена до този момент световна титла на Испания с победния си гол във финала срещу Холандия, каза на пресконференция, че решението е било много трудно за него, тъй като е прекарал цялата си кариера в клуба.

Иниеста има 723 гола и 62 гола за първия и втория отбор на Барселона, като спечели с каталунците всички възможни отличия - 8 пъти титлата в Испания, 6 пъти купата на Краля в Испания, 7 пъти суперкупата на Испания, 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти суперкупата на Европа и три пъти Световната клубно първенство.

33-годишният халф, който 9 пъти бе избиран в идеалния отбор на ФИФА, по всяка вероятност ще продължи кариерата си в Китай. 

Андрес Иниеста през сълзи се сбогува с Барселона