Атлетико Мадрид спря победната серия на Барселона. Дербито от осмия кръг на Примера дивисион, което се игра на стадион „Уанда Метрополитано“ завърши без победител – 1:1. Саул изведе домакините напред в резултата в 21-та минута, но Луис Суарес изравни в 82-та. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като Атлетико доминираше през първата част, а Барселона имаше надмощие през втората. И двата тима продължават да бъдат без загуба в Ла Лига.

Андрес Иниеста отправи първия точен удар в мача в 3-та минута, но Ян Облак спаси без никакви проблеми.

Марк-Андре тер Стеген се наложи да се намесва за първи път сериозно в срещата в 8-та минута, когато спаси удар на Антоан Гризман. Минута по-късно пред французина се откри нова възможност, но Тер Стеген отново внимаваше и спаси.

Атлетико Мадрид поведе в 21-та минута, когато Саул Нигес бе оставен сам с достатъчно пространство пред себе си, за да стреля от дъгата на наказателното поле на Барселона и да вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тер Стеген. Иван Ракитич и Жерар Пике закъсняха с покриването на Саул.

В 44-та минута на срещата бе една от най-дискусионните ситуации. Габи извърши нарушение срещу Меси, но съдията Матеу Лаос подмина ситуацията, която бе на границата на наказателното поле на Атлетико Мадрид или вътре в него, а претенциите на аржентинеца бяха за дузпа.

Караско отправи много хубав удар от малък ъгъл, но Тер Стеген спаси.

Лионел Меси комбинира с Луис Суарес в 55-та минута, а уругваецът преодоля един футболист на Атлетико и стреля, но Ян Облак успя да спаси.

Лионел Меси стреля от фаул в 57-та минута, от далечно разстояние, но топката срещна левия стълб на вратата на Ян Облак и излезе в аут.

Стефан Савич игра с ръка в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 61-та минута, но съдията Лаос прецени, че в действията му няма умисъл и не свири дузпа.

Барселона организира много добра атака в 66-та минута, когато Луис Суарес подаде към Лионел Меси, а той стреля, но Ян Облак спаси.

Лионел Меси направи нов много сериозен пропуск в 71-та минута, но след удара му топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Облак.

Барселона пропусна нова възможност да изравни резултата в 80-та минута, когато Жерар Деулофеу подаде към Луис Суарес, който се измъкна на отлична позиция в наказателното поле на Атлетико Мадрид, но в последния момент си чукна по-силно топката и не успя да нанесе достатъчно силен удар, което улесни спасяването на Ян Облак.

Барселона успя да изравни резултата в 82-та минута, когато Серхи Роберто сложи топката на главата на Луис Суарес, който я вкара във вратата на Ян Облак.

Барселона потърси победата в заключителните минути на срещата. В 88-та минута Гомеш пусна остър пас към Луис Суарес в наказателното поле на Атлетико Мадрид, но нападателят не успя да засече топката и Ян Облак я улови.

В добавеното време на срещата се откри последната възможност пред каталунците. Гризман извърши нарушение срещу Меси в дъгата пред наказателното поле на Атлетико Мадрид. Именно Меси изпълни фаула, но Ян Облак бе на мястото си и спаси.

Барселона е първи с 22 точки и има аванс от пет точки пред втория Реал Мадрид. Атлетико Мадрид и Севиля се намират на трето и четвърто място във временното класиране с по 16 точки. Валенсия е пети с 15 точки, но и мач по-малко.