Няколко дни след триумфалното 3:2 в Ел Класико Барселона нанесе разгром над аутсайдера Осасуна с 7:1 в мач от 34-ия кръг, игран пред 63 989 зрители на „Камп Ноу“.

Барса има вече 101 гола в първенството и е най-резултатният отбор от всички  в първенствата от Топ 5.

Любопитно събитие бе първият изобщо гол на Хавиер Масчерано, откакто от 2010 г. е в Барселона. Това стана след 319 мача с фланелката на каталунците и 25 788  "сухи" минути.

Гостите пък играха с нетипичните оранжеви фланелки, изработени специално за този мач заради изисквания на телевизиите.

Почивка за мача получи Луис Суарес, а Неймар изтърпя последния от трите си мача наказание. Отсъстваха още Иниеста и Сержи Роберто.

В игра като титуляри за Барса се появиха Арда Туран, Пако Алкасер, Андре Гомеш и Люка Дин, стартираха от самото начало, за да бъде дадена почивка на някои от героите от „Бернабеу“ преди дербито с Еспаньол през уикенда.

Въпреки отсъствията, каталунците очаквано доминираха от – до в мача с опашкаря. Единственият от триото МСН на терена Лео Меси откри със самостоятелна акция, започнала от центъра, още в 12-ата минута.

После дойдоха миговете на Андре Гомеш. Португалският халф покачи на 2:0 с удар някъде около бялата точка в 30-ата минута.

В началото на второто полувреме Роберто Торес вкара хубав го от фаул за Осасуна, с който намали на 2:1.

Но Барселона беше пълен доминант и скоро продължи да бележи. Първо Жерар Пике намери гредата, а отбитата топка бе посрещната от Андре Гомеш, който я прати във вратата за 3:1 в 56-ата минута.

В 61-ата Лео Меси вкара втория си гол с шут малко извън пеналта и направи 4:1, а две минути след това логично бе сменен.

Головата серия на Барса продължи с попадение на Пако Алкасер в 64-ата минута за 5:1.

Голяма емоция на пейката на Барса и дори смях предизвика голът от дузпа за Масчерано в 67-ата минута. Това бе първият гол за Масчерано в дългата му кариера в Барселона, в който премина от Ливърпул през 2010 година – 6:1.

В 86-ата минута Пако Алкасер също реализира втория си гол в мача, правейки резултата 7:1.

Барселона е лидер в първенството със 78 точки, каквото и да стане в мача Депортиво – Реал, а Осасуна е последен с 18 пункта и на практика сигурен изпадащ.