Отборите на Севиля и Барселона завършиха 0:0 в мач от 30-я кръг на Ла Лига. През целия двубой каталунците играха под възможностите си и им липсваше тонус в играта, което се забеляза особено в първите 15 минути на втората част. Домакините от своя страна показаха отлични изяви в отбрана и това им заслужи едната точка в мача.


В третата минута Семедо спринтира по десния фланг, настигна топката и центрира почти от аутлинията към Суарес, който стреля, но в ръцете на Вацлик.

8 минути по-късно домакините стигнаха до фаул. Топката бе центрирана отляво и попадна у Кунде, който стреля опасно по диагонала, но топката прелетя на сантиметри от дясната греда.

В 20-ата минута Барса получиха правото да изпълнят свободен удар след нарушение срещу Меси малко пред наказателното поле. Капитанът стреля опасно, но Кунде се бе върнал на голлинията и изчисти с глава в ъглов удар. При последващия корнер защитата се справи бързо с опасността и изчисти напред.

В 35-ата минута Алба блокира центриране и Севиля стигна до първия си ъглов удар. Жордан изсипа топката в наказателното поле, но Видал изчисти в нов корнер от същата страна. Суарес обаче изчисти на първа греда с гърди след това.

В самия край на първата част каталунците изпълниха свободен удар, при който Пике извърши нарушение в наказателното поле на Севиля и с това приключи полувремето.

50-а минута и корнер за Барса. Пике атакува топката, но бе изпреварен.

Въпреки благоприятните атмосферни условия от 22 градуса, тонусът в играта на шампионите не е на обичайното ниво от последните 2 срещи и чистите положения са дефицит.

Бързо изпълнено нарушение от Навас до аутлинията на дясното крило намери Окампос, който шутира от малък ъгъл, но Тер-Стеген реагира светкавично в 55-ата минута.

120 секунди по-късно Мунир ел Хадади напредна мощно по левия фланг и стреля опасно по диагонала, но отново германският страж на гостите бе последна преграда.

В 61-ата минута Окампос получи топката леко вляво в наказателното поле и опита късмета си с външен фалц, но пресили - аут.

Минутка по-късно и нарушение в полза на Барселона. Коженото кълбо бе изсипано в пеналтерията, но мина над всички.

72-а минута и нов фаул за Барса. Фернандо спря непозволено Меси на 25 метра от голлинията. Аржентинецът стреля с левия крак, но Вацлик се разтегна и изби в корнер с върха на пръстите си. Впоследствие Суарес се добра до стрелкова позиция, но Фернандо се хвърли на шпагат и блокира успешно.

В 76-ата минута Меси центрира от ъглов удар, Суарес свали топката от далечната греда към центъра на наказателното, но там нямаше никой.

Нова намеса на Фернандо срещу уругваеца и пак корнер. Меси зад топката, но Ен-Насири изби в нов корнер. След него обаче Вацлик излезе и улови.

В 83-ата минута Окампос получи добър пас малко след центъра и напредна, но противниковите бранители го затвориха и ударът му от малък ъгъл срещна сигурните ръце на Тер-Стеген.

180 секунди по-късно шампионът на Испания спечели нов ъглов удар, но и той не доведе до резултат.

Минута след това Алба намери с ниско подаване Суарес в наказателното поле, който мигновено засече от воле с левия крак, но топката профуча над вратата.

5 минути продължение на втората част.

В последната минута Барса стигнаха до ъглов удар, който също не доведе до нищо и това бе краят на мача.

С това равенство Барселона остава начело в класирането с 65 точки, но преследвачът Реал Мадрид има шанса в неделя да изравни лидера, ако победи Реал Сосиедад като гост.

Севиля от своя страна продължава да е на трето място с 52 пункта, но ако Атлетико Мадрид постигне успех срещу Валядолид на "Уанда Метрополитано", момчетата на Диего Симеоне ще излязат на трета позиция заради по-добрата си голова разлика.


Севиля: Вацлик, Навас, Кунде, Карлос, Регийон, Жордан (Гудел'69), Фернандо, Торес (Банега'45), Ел Хадади (Сусо'59), Де Йонг (Ен-Несири'69), Окампос (Васкес'84).

Резерви: Гомес, Лопес, Банега, Бону, Сусо, Ен-Несири, Гудел, Ескудеро, Васкес, Мена, Родригес, Перес.

 

Барселона: Тер-Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Видал (Гризман'77), Бускетс, Ракитич (Пуч'89), Меси, Суарес, Брайтуайт (Артур'63).

Резерви: Нето, Гризман, Фирпо, Пеня, Пуч, Коядо, Фати, Араухо, Делгадо, Брандарис, Мончу.