Барселона разгроми с 4:0 като гост Гранада в мач от 18-ия кръг на Ла Лига. С по две попадения за каталунците се отчетоха Антоан Гризман и капитанът Лионел Меси.

Това бе трета поредна победа за възпитаниците на Роналд Куман в Примера дивисион, с което те излизат на трето място с 34 точки, изпреварвайки Виляреал, който е с две по-малко.

Андалусийци от своя страна остават седми с 24 пункта.

Ветеранът в състава на Барса Серхио Бускетс записа изигра среща №600 с екипа на испанския гранд, а Лионел Меси записа за пореден път името си със златни букви, след като за 15-ти път отбелязва поне 15 попадения в елита.


Във втората минута Де Йонг изгуби топката в центъра на игрището, след като отклони с шпагат към Карлос Нева, който мигновено пое и стреля опасно, но Тер-Стеген успя да спаси с лявата ръка.

В 11-ата минута Буткетс пусна пас в наказателното поле към Меси, но след рикошет в крака на Солдадо, коженото кълбо се озова у непокрития Гризман, който отблизо простреля Силва за 0:1.

5 минути след това Де Йонг подаде на Дембеле вдясно в наказателното поле и французинът шутира към десния ъгъл, но в аут.

В 23-ата минута Солдадо бе изведен зад гърба на отбраната и оправи удар по диагонала, но извън очертанията.

Лионел Меси покачи на 0:2 в 35-ата минута, след като Гризман го намери сам фронтално срещу вратата в наказателното поле и аржентинецът препарира Силва с левия крак в горния десен ъгъл.

В 41-ата минута капитанът направи резултата класически с хитро изпълнение на пряк свободен удар по трева, изпълнявайки по земя, под стената, за да матира Силва за 0:3 в долния десен ъгъл.

В 50-ата минута Ерера отправи точен, но слаб удар от около 15 метра, който отиде право в ръцете на Тер Стеген.

Антоан Гризман сложи окончателна точка на спора в 63-ата минута. Бускетс центрира към Дембеле на десния фланг, където крилото копна топката към свободния си сънародник в пеналтерията и световният шампион моментално заби четвърти пирон в ковчега на домакините.

В 78-ата минута Дуарте фаулира Брайтуайт, който се бе измъкнал сам срещу Силва и получи директен червен картон. Пянич стреля от последвалия пряк свободен, но право в стената.


Гранада: Силва, Фоулкер, Санчес, Дуарте (червен картон), Нева (Мийя 45'), Монторо (Вайехо 45'), Брис, Пуертас, Ерера, Мачис (Кенеди 64'), Солдадо (Хавиер Суарес 45')

Резерви: Фабрега, Ескандел, Перес, Вайехо, Санчес, Кенеди, Асес, Вико, Мийя, Соро, Молина, Хавиер Суарес

Старши треньор: Диего Мартинес

 

Барселона: Тер Стеген, Дест (Фирпо 81'), Мингеса, Умтити, Алба (жълт картон), Бускетс, Де Йонг (Пянич 65') Педри (Тринкао 73'), Меси (Брайтуайт 65'), Гризман, Дембеле (Пуч 73')

Резерви: Пеня, Нето, Фирпо, Пянич, Пуч, Матеус, Яикс, Конрад, Тринкао, Брайтуайт

Старши треньор: Роналд Куман

 

Стадион: "Лос Карменес"

Главен съдия: Рикардо де Бургос