Барселона разби гостуващия тим на Ла Коруня с 4:0 в двубой от 16-ия кръг на Примера. Головете за успеха реализираха Паулиньо и Луис Суарес, като и двамата реализираха по два гола. Лео Меси пропусна дузпа в 70-ата минута на срещата.

Още в 5-ата минута на срещата Меси засече топката след пас на Иниеста, но кълбото над гредата. Две минути по-късно Суарес се разписа, но гол нямаше поради засада.

Гостите отвърнаха с добра атака на Адриан, но на пътя на топката застана Пике. 

Меси затрудни вратаря на Ла Коруня в 26-ата минута, но той се справи със ситуацията. Превъзходството на Барселона даде резултат в 29-ата минута, когато Иниеста пусна изумителен пас към Меси в наказателното поле, който от своя страна намери Луис Суарес, който откри.

Гредата спаси Ла Коруня от второ попадение в 37-ата минута след удар на Меси.

До почивката Барса стигна и до втори гол, след като в 41-ата минута Меси нацели гредата, топката се върна в Паулиньо, който направи резултата 2:0.

В 45-ата минута Суарес стреля към вратата на Ла Коруня след пас на Меси, кълбото мина голлинията, но по мнението на съдията топката не е преминала с целия си обем голлинията и гол не беше зачетен.

Това се случва за втори път в мачовете на Барса, след като подобно попадение не беше зачетено и в мача с Валенсия.

През второто полувреме Луис Суарес се разписа в 47-ата минута за 3:0 след класна атака. 

Лео Меси пропусна и дузпа в 70-ата минута отсъдена за нарушение в наказателното поле срещу Суарес.

В 75-ата минута дойде времето и за втория гол на Паулиньо, който беше на точното място, за да прати кълбото в мрежата след удар на Алба в гредата.

Така след този успех Барса е на първото място с актив от 42 точки и 6 преднина пред втория Атлетико Мадрид, Ла Коруня е на 17-ото място точно над чертата с актив от 15 точки.