Отборът на Барселона разгроми с 5:0 Алавес в последен двубой за двата трима от настоящата кампания в Ла Лига. Лионел Меси отново беше над всички, отбелязвайки две попадения и давайки една асистенция за успеха. Сред другите голмайстори се наредиха Ансу Фати, Луис Суарес и Рики Пуч. 

Двубоят беше доминиран през цялото време от възпитанците на Кике Сетиен и доминацията беше видна и по резултата на почвиката. В 24-та минута Лионел Меси получи топката на дясното крило и центрира с левия крак към точката на дузпата, където Ансу Фати изпревари своя директен пазач, за да не остави шансове на стража на домакините Роберто Хименес за 1:0. 

Само 10 минути по-късно преднината беше удвоена. След страхотен пас на Серхио Бускетс към Пуч, младокът си спря топката и намери Меси около точката на дузпата, където аржентинският гений нямаше как да сбърка за 2:0. 

Нови десет минути по-късно резултатът стана класически. Меси намери Жорди Алба с един от ювелираните си извеждащи пасове. Испанският бек с едно докосване намери непокрития Суарес, който фронтално срещу вратата на Хуменес не сбърка за 3:0.

През втората част темпото на срещата спадна, но това не попречи на гостите да се запишат още две попадения. В 57-та минути Рики Пуч отново се превърна в асистент след двойна комбинация с Меси и перфектен извеждащ пас към Нелсън Семедо, който намери мрежата на Алавес за 4-и път в мача. 

Последното попадение дойде 15 минути преди края на редовното време. След нова брилиянтна комбинация през центъра на терена Меси намери Жорди Алба, който върна изящно центриране на точката на дузпата, където аржентинецът не сбърка за крайното 5:0. 

По този начин Барселона завърши на втората позиция в Ла Лига с актив от 82 точки, на 4 зад шампиона Реал Мадрид, който ще изиграе последния си мач по-късно днес. Алавес пък избегна изпадането, бидейки на 4 пункта над 18-то място след последния си мач за кампанията.