Барселона намери своя нов герой на старта на сезона в Ла Лига. Каталунците спечелиха с 2:0 домакинството на Бетис на „Камп Ноу“, а с основна заслуга и за двете попадения бе Жерар Деулофеу, който се представи много силно и се превърна в герой за своя отбор.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от атентата в града. Футболистите на домакините играха със специални екипи, на които липсваха техните имена, а бе изписано „Барселона“ в памет на жертвите.

Барселона започна много активно мача и в 3-та минута се откри първата възможност пред Жерар Деулофеу, който получи пас от Серхи Роберто, но стреля в аут. Лионел Меси стреля от фаул в 14-та минута, но изпрати топката над напречната греда.

Серхио Бускетс и Лионел Меси комбинираха в 25-та минута, след което аржентинецът стреля от границата на наказателното поле на Бетис, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Антонио Адан.

Нова възможност се откри пред Жерар Деулофеу в 34-та минута, когато той стреля, но Адан спаси.

Лионел Меси стреля от фаул от около 20 метра в 35-та минута, но топката срещна левия стълб на вратата на Адан.

Барселона поведе в 36-та минута, когато Лионел Меси подаде към Жерар Деулофеу, а той стреля, топката рикошира в крака на Алин Тошка, който си отбеляза автогол.

Бетис направи много сериозен пропуск в 38-та минута, когато Науел направи добър пробив и навлезе в наказателното поле на Барселона, когато се озова сам срещу Тер Стеген, но се забави с една идея да нанесе завършващ удар. Хавиер Масчерано се намеси решаващо и успя в последния момент с шпагат да избие топката от краката на Науел.

Барселона удвои своята преднина в 38-та минута, когато Жерар Деулофеу се пребори за топката до аут линията, след което навлезе в наказателното поле на Бетис и подаде към Серхи Роберто, който бе оставен непокрит и от около 11 метра прати топката във вратата на Адан.

Лионел Меси направи поредния си рейд в 60-та минута, след което стреля, Адан успя леко да отклони топката, която след това срещна десния стълб на неговата врата и излезе в корнер.

Серхи Роберто допусна груба грешка в 70-та минута, която позволи на Науел да излезе на добра позиция, а той стреля, но неточно в аут.

Лионел Меси стреля от фаул в 71-та минута, но изпрати топката малко над напречната греда.

Алеиш Видал пропусна да се разпише в 75-та минута, когато бе изведен от Лионел Меси на много добра позиция.

Лионел Меси за трети път бе спрян от гредите в 81-та минута. Той стреля, но топката се спря в десния стълб на вратата на Адан.

След центриране от корнер в наказателното поле на Бетис, в 82-та минута, Лионел Меси стреля с глава, но встрани от десния стълб на Адан.

Бетис можеше да вкара почетен гол в 88-та минута, но ударът на Серхио Леон бе спасен от Марк-Андре тер Стеген.

По този начин Барселона стартира с победа сезона в Примера дивисион.