Барселона спечели дербито на Каталуня и направи пореднча крачка към титлата в Ла Лига. „Блаугранас“ се наложи с 2:0 при домакинството на Еспаньол на „Камп Ноу“ от 29-ия кръг на Примера дивисион. Лионел Меси вкара и двата гола за Барселона.

Барселона направи много голям пропуск в 9-та минута, когато Жорди Алба комбинира с Лионел Меси, който бе на чиста позиция, но стреля в аут.

Луис Суарес взаимодейства с Иван Ракитич в 21-та минута. Хърватинът отправи удар от разстояние, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Диего Лопес.

Филипе Коутиньо комбинира с Жорди Алба в 23-та минута, който продължи към Луис Суарес, а той стреля, но неточно в аут.

Лионел Меси стреля от фаул в 31-та минута, Виктор Санчес отклони топката и я насочи към вратата на Еспаньол, но Диего Лопес се намеси решаващо и изби в корнер.

След грешка в защитата на Еспаньол в 42-та минута Лионел Меси излезе сам срещу Диего Лопес, но стреля неточно в аут.

В добавеното време на първата част играчите на Барселона имаха претенции за дузпа за извършено нарушение срещу Филипе Коутиньо, но ситуацията бе разгледана с ВАР и бе преценено, че няма основание да се свири такава.

Мелендо отправи много опасен удар в 54-та минута, но Тер Стеген спаси.

Филипе Коутиньо комбинира много добре с Малком в 62-та минута, след което той стреля, но Диего Лопес направи страхотно спасяване и изби в корнер.

Иван Ракитич стреля от разстояние в 67-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Диего Лопес.

Барселона създаде отново напрежение в наказателното поле на Еспаньол в 68-та минута, когато Жорди Алба центрира, след което Коутиньо стреля, но неточно в аут.

Барселона поведе в резултата в 71-та минута. Лионел Меси бе фаулиран на границата на наказателното поле на Еспаньол. Аржентинецът изпълни прекия свободен удар, след което Виктор Санчес се опита да избие топката с глава, но я прати във вратата на Диего Лопес.

Барселона направи много добра атака в 74-та минута, когато Малком пусна много добър пас към Меси, който стреля, но много неточно в аут.

Барселона удвои своята преднина в 88-та минута, когато „блаугранас“ организира страхотна контраатака. Малком комбинира отново с Меси, който този път вкара топката под плонжа на вратата на Диего Лопес.

Барселона е лидер в класирането с актив от 69 точки, а Еспаньол е четиринадесети с 34 точки.