Барселона се наложи с 2:0 при домакинството си на Виляреал от 14-ия кръг на Примера дивисион. Головете за каталунците реализираха Жерар Пике и Карлес Аленя.

Първата опасност в мача бе създадена от Лионел Меси в 8-та минута. Аржентинецът отправи много хубав диагонален удар от разстояние, но Серхио Асенхо успя да спаси.

Клеман Ленгле допусна много груба грешка в 13-та минута, която позволи на Жерар Лопес да отправи опасен удар, но топката срещна левия стълб на вратата на Марк-Андре тер Стеген. След това Марио Гаспар стреля, получи се рикошет, а Тер Стеген спаси.

Самюел Чукуезе отправи слаб удар с левия крак в 14-та минута, а Тер Стеген улови без особени проблеми.

Иван Ракитич отправи удар от разстояние в 17-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Асенхо.

Барселона поведе в резултата в 35-та минута. Усман Дембеле центрира от корнер в наказателното поле на Виляреал, където Жерар Пике бе изпуснат и с глава прати топката във вратата на Серхио Асенхо, който не успя да извади топката.

Барселона организира много добра атака в 38-та минута, когато Жорди Алба комбинира с Лионел Меси, който стреля, но ударът му бе отразен от Серхио Асенхо.

Второто полувреме започна отново с положение пред вратата на Виляреал. Серхио Асенхо отрази много опасен удар на Лионел Меси в 47-та минута.

Усман Дембеле взаимодейства с Иван Ракитич в 49-та минута, а хърватинът стреля, но неточно в аут.

Санти Касорла стреля от фаул в 69-та минута, но над напречната греда в аут.

Карлес Аленя влезе в игра в 70-та минута на мястото на Артуро Видал. Юношата на Барселона се включи много добре в мача и успя да вкара и гол няколко минути по-късно. 

Филипе Коутиньо получи много добра възможност в 77-та минута, когато стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Серхио Асенхо.

Барселона успя да вкара втори гол в 87-та минута. Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас към Карлес Аленя, който изскочи сам срещу Серхио Асенхо и с голямо самочувствие прати топката във вратата му.

Барселона е лидер в класирането с актив от 28 точки, а Виляреал е седемнайсти с 14 точки.