Барселона продължава да бъде без загуба от началото на сезона, след като завърши 1:1 при гостуването на Валенсия от 13-ия кръг на Примера дивисион, който се игра на „Местая“. В 30-та минута съдиите не видяха напълно редовен гол на Лионел Меси, след като топката мина доволно зад гол линията.

Барселона имаше тотална доминация през първото полувреме. Още в 3-та минута Андрес Иниеста комбинира с Луис Суарес, който стреля, но Нето спаси. Паулиньо отправи много хубав удар от дистанция в 4-та минута, но Нето се намеси решаващо и успя да избие топката в корнер. Иван Ракитич отправи нов далечен удар в 10-та минута, но Нето спаси.

Лионел Меси шутира от разстояние в 30-та минута, Нето не се намеси добре и изпусна топката, която премина между краката му и тупна зад гол линията. Това не бе видяно от съдиите, а бразилският вратар плонжира и успя да извади топката, която вече бе преминала гол линията.

Лионел Меси отново тества вратаря на Валенсия в 33-та минута, но Нето внимаваше и спаси. Седем минути по-късно Лионел Меси комбинира с Андрес Иниеста, който стреля от дъгата на наказателното поле на Валенсия, но Нето спаси.

Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас към Луис Суарес, който се пребори с Хосе Гая и излезе сам срещу Нето, но ударът на уругвайския нападател отново бе спасен.

През второто полувреме Валенсия започна да играе по-остро и създаде много опасни положения пред вратата на Марк-Андре тер Стеген, който се наложи на няколко пъти да се намесва решаващо.

Футболистите на Валенсия имаха претенции за дузпа в 49-та минута, за нарушение на Умтити срещу Кондогбиа след центриране от корнер в наказателното поле на Барселона. Съдията Игнасио Виянуева остана безмълвен.

Симоне Дзадза стреля от границата на наказателното поле на Барселона в 51-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Тер Стеген.

Иван Ракитич центрира от корнер в наказателното поле на Валенсия в 52-та минута, където Томас Вермален бе изпуснат и стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Гонзало Гедеш направи отличен пробив в 57-та минута, след което финтира Самюел Умтити и излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген, но вратарят на Барселона спаси удара му.

Валенсия поведе в резултата в 60-та минута, когато Хосе Гая проби по левия фланг и нахлу в наказателното поле на Барселона, след което пусна остър пас към Родриго, който вкара в опразнента врата, след като Тер Стеген се хвърли пред него, но не успя да пресече подаването.

Луис Суарес получи много добра възможност в 76-та минута, когато след грешка в защитата на Валенсия стреля от границата на наказателното поле, но Нето отново направи невероятно спасяване.

Барселона успя да изравни резултата в 82-та минута, когато Лионел Меси с феноменален пас изведе Жорди Алба зад отбраната на Валенсия, а той засече топката от въздуха и я вкара във вратата на Нето.

В добавеното време на срещата Валенсия пропусна много добра възможност да стигне до победата, след като Дзадза стреля от добра позиция, но над напречната греда.

Барселона е лидер в класирането с актив от 35 точки, докато Валенсия е втори с 31 точки. Атлетико Мадрид и Реал Мадрид са трети и четвърти с по 27 точки.