Барселона във втори пореден кръг не успя да постигне победа и завърши 0:0 при визитата на Атлетик Билбао на „Сан Мамес“ в мач от 23-ия кръг на Ла Лига. Баските със сигурност могат да съжаляват повече, че не стигнаха до победата, а в герой за каталунците се превърна Марк-Андре тер Стеген, който впечатли с няколко страхотни спасявания.

Първата възможност в мача се откри пред играчите на Атлетик Билбао в 12-та минута. След грешка в защитата на Барселона Юри Берчиче отправи диагонален удар, но топката премина встрани от левия пост на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Маркел Сусаета отправи далечен удар в 17-та минута, но Тер Стеген направи много добро спасяване.

Раул Гарсия отправи удар със странична ножица в 24-та минута, но Тер Стеген отново спаси.

Барселона направи много сериозен пропуск в 26-та минута. Нелсон Семедо бе потърсен с извеждащ пас и бе покрит от Йерай Алварес. Вратарят Яго Ерерин излезе и изпревари Семедо, но отбитата топка попадна в Лионел Меси, който веднага стреля, но топката срещна напречната греда.

Лионел Меси отправи удар от разстояние в 37-та минута, но Ерерин спаси.

Раул Гарсия отправи удар в 41-та минута, но встрани от вратата на Тер Стеген.

Лионел Меси стреля от фаул в 53-та минута, но над напречната греда в аут.

Микел Сан Хосе отправи мощен удар от въздуха в 65-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Тер Стеген.

Икер Муниаин центрира в наказателното поле на Барселона в 80-та минута, след което Иняки Уилямс стреля с глава, но неточно в аут.

Иняки Уилямс получи топката в наказателното поле на Барселона в 82-та минута, след което стреля, но Тер Стеген бе на мястото си и спаси.

Марк-Андре тер Стеген направи страхотно спасяване в 86-та минута. Иняки Уилямс успя да си нагласи топката и стреля отблизо, но Тер Стеген демонстрира страхотен рефлекс и спаси.

Атлетик Билбао завърши мача с човек по-малко, след като Оскар де Маркос бе изгонен за втори жълт картон за игра с ръка, след като спря бърза контраатака на каталунците.

Барселона продължава да е лидер в класирането с 51 точки и има шест точки преднина пред втория Реал Мадрид. Каталунците и преди този кръг имаха аванс пред втория в класиранети, когато тази позиция бе заемана от Атлетико Мадрид. „Дюшекчиите“ вече са на трето място в класирането с 44 точки. Атлетик Билбао е тринадесети с 27 точки.