Барселона представи първото си ново попълнение Артур Мело. Той подписа договор с клуба до 30 юни 2024 година.

21-годишният футболист премина успешно медицинските прегледи тази сутрин.

Бразилският футболист ще се присъедини веднага към подготовката на отбора.

Той заяви, че иска да напише история с Барселона, каквато написа Шави Ернандес и Андрес Иниеста.

„Много съм щастлив за всичко, което изживявам в момента. Това бе моята мечта от много малък. Не може да си представите колко съм щастлив, че ще мога да играя за Барселона. Това са най-щастливите ми дни. Надявам се, че ще успея да постигна много успехи с Барселона“, коментира Артур при официалното си представяне.

„Не искам да бъда сравняван с Шави и Иниеста. Аз съм Артур и трябва да демонстрирам на хората това, на което съм способен. Аз искам да напиша история с Барселона, каквато те двамата успяха да направят“, добави бразилският халф.

„За мен е огромна чест да бъда сравняван с двама футболисти като Шави и Иниеста. И двамата са страхотни футболисти. Единият играеше с десния крак, а другият с левия“, продължи той.

„За мен значи много, че съм определян като играч с днк-то на Барселона“, каза още Артур.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу приветства новото попълнение в отбора. 

„Много сме щастливи, че един толкова млад футболист, с такъв талант и голяма перспектива иска да играе в Барселона. Артур има като свои идоли Шави и Иниеста. С играта си той показа, че демонстрира нашия стил и има днк-то на Барселона заложено в себе си. Желая му много късмет и да напише историята на клуба“, заяви Хосеп Мария Бартомеу.

„Барселона има големи истории с бразилски футболисти. Артур е 39-ият бразилец, който ще играе за отбора. Той пристигна в клуб, където има големи изисквания и се радваме, че прие това голямо предизвикателство“, добави президентът на каталунския клуб.