Барселона продължава без грешка по пътя към титлата в Ла Лига, след като се наложи с 2:0 при домакинството на Атлетик Билбао от 29-ия кръг на испанското първенство. Попаденията за каталунците отбелязоха Пако Алкасер и Лионел Меси.

Лионел Меси стреля от фаул в 4-та минута, като насочи топката много опасно в горния ляв ъгъл на вратата, но Кепа Арисабалага се намеси и успя да избие в корнер.

Барселона поведе в резултата в 8-та минута, когато Жорди Алба направи добър пробив, след което сви топката към Пако Алкасер, който с премерен удар вкара топката във вратата на Арисабалага.

Лионел Меси отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Атлетик Билбао, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Кепа Арисабалага, но вратарят успя да се намеси и да спаси.

Жорди Алба комбинира с Филипе Коутиньо в 14-та минута, след което бразилецът стреля, но топката разтресе напречната греда на вратата на Арисабалага.

Кепа Арисабалага направи две поредни спасявания в 26-та минута, когато отрази последователно ударите на Коутиньо и Дембеле.

Барселона удвои своята преднина в 30-та минута, когато Усман Дембеле подаде към Лионел Меси, който с удар от границата на наказателното поле на гостите вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Арисабалага.

Паулиньо и Филипе Коутиньо направиха двойно подаване в 34-та минута, след което последният бе изведен сам срещу Арисабалага и го прехвърли, но топката падна върху напречната греда и излезе в аут.

Барселона нацели трета греда в 44-та минута. Усман Дембеле подаде към Паулиньо, който стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Арисабалага.

Атлетик Билбао можеше да върне интригата в мача в 46-та минута, когато преодоля двама футболисти на Барселона и стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Лионел Меси се опита да изненада Кепа Арисабалага в 81-та минута, но ударът на аржентинския футболист бе отразен.

Аритс Адурис направи добър пробив в 86-та минута, но ударът му не затрудни Тер Стеген, който спаси.

Лионел Меси отрпави хубав удар в 88-та минута, но встрани от вратата на Арисабалага.

Барселона е лидер в класирането със 75 точки, докато Атлетик Билбао е тринадесети с 35 точки.