Барселона допусна първо поражение от началото на сезона. Каталунците допуснаха мега издънка и загубиха с 1:2 при гостуването на последния в Ла Лига – Леганес, на „Бутарке“. Воденият от Ернесто Валверде отбор допусна обрат в рамките на една минута в началото на второто полувреме. В голям грешник за „блаугранас“ се превърна Жерар Пике.

Двубоят започна с надмощие за Барселона. Усман Дембеле отправи много опасен удар в 7-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Куеяр.

Барселона поведе в резултата в 12-та минута, когато Лионел Меси подаде към Филипе Коутиньо, който отправи удар от дъгата на наказателното поле на Леганес и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Куеяр.

Барселона бе близо до реализирането на втори гол в 17-та минута, но след удара на Лионел Меси топката се спря в напречната греда на вратата на Леганес.

Лионел Меси отправи удар от разстояние в 18-та минута, но право в ръцете на Куеяр.

Хуанфран отправи много коварен удар в 25-та минута и Тер Стеген спаси.

Ен-Несири отправи много опасен удар с глава в 38-та минута, но Тер Стеген успя да спаси.

В заключителните секунди на първото полувреме се наложи Тер Стеген отново да се намесва решаващо и да спасява удар на Оскар.

Леганес успя да изравни резултата в 52-та минута, когато Силва центрира в наказателното поле на Барселона, където Набил Ел-Жар бе оставен непокрит и с глава прати топката във вратата на Тер Стеген.

Минута по-късно Леганес осъществи пълен обрат. Ел-Несири пресира Жерар Пике, който допусна много груба грешка и в опита да изчисти топката я изпрати в краката на Оскар, който успя да вкара във вратата на Тер Стеген.

Негативният резултат на Барселона принуди Ернесто Валверде да пусне в игра Луис Суарес, Малком и Жорди Алба, но това не помогна на каталунците.

Барселона бе много близо до вкарването на изравнителен гол в 80-та минута, но Куеяр успя да направи две страхотни спасявания. Първо Коутиньо отправи много опасен удар, но Куеяр плонжира и спаси. Веднага след това топката попадна в Ракитич и стреля, но вратарят на Леганес направи ново блестящо спасяване.

Серхи Роберто получи топката на отлична позиция в 86-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

В добавеното време на срещата Ел-Несири излезе сам срещу Тер Стеген, но ударът му бе слаб и германският вратар спаси.

Барселона допусна първа загуба и остава с 13 точки, като може да изпусне първото място, докато Леганес постигна първа победа и е с 4 точки.