Барселона постигна категорична победа с 5:0 при гостуването си на Реал Бетис на стадион „Бенито Виямарин“ в мача от 20-ия кръг на Примера дивисион. По два гола за победата на каталунците отбелязаха Лионел Меси и Луис Суарес, а едно попадение добави Иван Ракитич.

Първата опасност в срещата бе създадена пред вратата на Барселона в 11-та минута, когато пред Хоакин Санчес се откри възможност в наказателното поле на гостите, но завършващият му удар не бе точен.

Барселона създаде първата опасност пред вратата на Антонио Адан в 25-та минута. Луис Суарес се пребори за една топка в наказателното поле на Бетис и успя да я запази между двама футболисти на домакините, след което подаде към Серхи Роберто, а той финтира един съперников играч, но ударът му не бе точен.

Иван Ракитич отправи далечен удар в 27-та минута, но Адан спаси без проблеми.

Луис Суарес изведе на чудесна позиция в наказателното поле на Реал Бетис Лионел Меси в 31-та минута, а той стреля от малък ъгъл, но неточно встрани от десния стълб на вратата на Адан.

Томас Вермален получи контузия в края на първото полувреме и бе сменен в 43-та минута. В игра за Барселона се завърна Самюел Умтити, който девет седмици се възстановяваше от травма.

Фабиан Руис се опита да изненада Марк-Андре тер Стеген в добавеното време на първата част, но вратарят на Барселона внимаваше и спаси.

Фабиан Руис тества Тер Стеген с нов удар в 56-та минута, но вратарят отново спаси.

Барселона поведе в резултата в 59-та минута, когато Луис Суарес пусна отличен извеждащ пас към Иван Ракитич, който спринтира и излезе сам срещу Адан, след което с удар под плонжа на вратаря вкара топката в мрежата му.

Барселона удвои своята преднина в 64-та минута, когато Серхио Бускетс се пребори за една топка, след което веднага изведе Лионел Меси сам срещу Адан, а аржентинецът бе безкомпромисен и реализира за 2:0.

Барселона направи резултата 3:0 в 69-та минута. Иван Ракитич подаде към Луис Суарес, който стреля от въздуха и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Адан.

Лионел Меси отправи удар от границата на наказателното поле на Бетис в 75-та минута, но той бе много неточен.

Бареелона отбеляза четвърти гол в 80-та минута. Луис Суарес подаде към Лионел Меси, който напредна и навлезе в наказателното поле на Бетис. Аржентинецът финтира двама футболисти на домакините, след което прокара топката между краката на Адан, за да направи резултата 4:0.

Лионел Меси направи поредния си силен пробив в 84-та минута, когато навърза двама играчи на Бетис и подаде към Паулиньо, който стреля, но Адан спаси.

Барселона реализира пети гол в 89-та минута. Серхи Роберто се пребори за топката и я остави на Меси. Той навърза няколко футболисти на гърба си, а след това вместо да стреля подаде към Луис Суарес, който не пропусна да вкара.

По този начин Барселона постигна шеста поредна победа в Ла Лига. Каталунците са първи в класирането с 54 точки и увеличиха преднината си пред втория Атлетико Мадрид на 11 точки. „Дюшекчиите“ са с 43. Валенсия е трети с 40, а Реал Мадрид е четвърти с 35 точки. Бетис е единадесети с 27 точки.