Отборът на Барселона постигна победа с 2:0 над Ню Йорк Ред Булс в последния си мач от лятното американско турне. Каталунците постигнаха успех над Реал Мадрид с 1:0 в Ел Класико и направиха 2:2 срещу Ювентус. 

Тази нощ на “Ред Бул Арена” в Ню Джърси те не оставиха съмнения в превъзходството и успехът им можеше да е по-изразителен. Каталунците стартираха силно.

В 6-ата минута Усман Дембеле пропусна да открие след подаване на Френки де Йонг. В 17-ата и новото попълнение Роберт Левандовски се размина с гола след удар с глава. Полякът имаше нова възможност само две минути по-късно. 

В средата на полувремето Ню Йорк Ред Булс изравни играта, но не стигна до опасности. В 24-ата минута се стигна до нова голяма опасност пред вратата на домакините. Роберт Левандовски получи топката от Дембеле и стреля от близка дистанция, но бразилският страж Карлос Колонел успя да отклони топката с крак. 

Така се стигна до 40-ата минута, когато след многоходова акция Усман Дембеле получи топката отляво на вратата и с удар с десния крак прати топката в мрежата под плонжа на вратаря за 1:0. Така французинът сломи героичната съпротива на Ню Йорк Ред Булс през първото полувреме. 

След паузата домакините излязоха с изцяло нов състав, докато каталунците бяха по-сдържани в промените. В 57-ата минута и резервният вратар на домакините Райън Меара отчая Левандовски. Полякът изстреля истинска бомба от наказателното поле, но стражът на домакините отрази удара му. 

В 82-ата минута Даниел Еделман от състава на домакините получи червен картон за нарушение срещу Пабло Торе и остави тима си с човек по-малко. Така в 87-ата минута Барселона стигна до втори гол чрез Мемфис Депай, който излезе на терена, за да замени Роберт Левандовски 20 минути преди края.