Барселона се върна към победите, след като се наложи с 2:0 при гостуването на Ейбар на „Ипуруа“ от 24-ия кръг на Примера дивисион. Головете за каталунците отбелязоха Луис Суарес и Жорди Алба. По този начин воденият от Ернесто Валверде отбор се утвърди на първата позиция в класирането на Ла Лига.

Барселона създаде първата опасност в мача в 6-та минута, когато Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас към Луис Суарес, който излезе сам срещу Дмитрович и го преодоля, но си затвори ъгъла. Уругваецът прецени, че е по-добре да подава вместо да стреля и комбинира с Жорди Алба, който след това шутира, но ударът му бе блокиран от играч на Ейбар.

Фабиан Ореяна отправи хубав удар в 7-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Барселона.

Няколко секунди по-късно се наложи Марк-Андре тер Стеген да се намесва решаващо и да спасява удара на Кике.

Барселона поведе в 16-та минута. Лионел Меси пусна феноменален извеждащ пас към Луис Суарес, който преодоля Дмитрович и не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Ейбар можеше да изравни резултата в 19-та минута, когато след удара на Габиан Ореяна топката срещна напречната греда на вратата на Тер Стеген.

Жордан изпусна много добра възможност в 31-та минута, а ударът му бе спасен от Тер Стеген.

Барселона пропусна перфектна възможност в 37-та минута. Лионел Меси и Луис Суарес комбинираха. След това уругваецът подаде към аржентинеца, а той шутира, но топката се спря в левия стълб на вратата на Дмитрович. Това е 13-та греда за Меси от началото на сезона.

Ейбар организира добра атака в 57-та минута, когато Ореяна комбинира с Инуй, но той стреля неточно в аут.

Филипе Коутиньо влезе в игра в 63-та минута, когато замени Андрес Иниеста.

Ейбар остана с човек по-малко на терена, след като Ореяна бе изгонен за втори жълт картон в 66-та минута.

Старши треньорът на Ейбар Хосе Луис Мендилибар бе изгонен от скамейката в 70-та минута заради протест спрямо съдийско отсъждане на Ернандес Ернандес.

Луис Суарес пусна много добър извеждащ пас към Лионел Меси, който стреля, но вратарят Дмитрович успя да спаси с една ръка.

Ейбар пропусна добра възможност в 80-та минута, когато Инуй направи добър пробив в наказателното поле на Барселона, който бе завършен с удар, но Тер Стеген спаси без проблеми.

Барселона направи невероятен пропуск в 85-та минута. Лионел Меси пусна към Алеиш Видал, който изскочи сам срещу Дмитрович, но вратарят на Ейбар спаси удара му.

Барселона отбеляза втори гол в 88-та минута. Филипе Коутиньо с много добър пас намери Алеиш Видал, който центрира остро в наказателното поле на Ейбар, където Лионел Меси се опита да стреля, но ударът му бе спасен от Дмитрович. Отбитата топка попадна в Жорди Алба, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Във втората минута на добавеното време на срещата Коутиньо много добре комбинира с Лионел Меси, който стреля от границата на наказателното поле на Ейбар, но много неточно в аут.

След този успех Барселона продължава да е на първо място с актив от 62 точки, докато Ейбар е седми с 35 точки.