Барселона се върна на върха в Ла Лига, след като спечели с 4:2 дербито срещу Севиля от деветия кръг на испанското първенство, което се игра на „Камп Ноу“. Филипе Коутиньо, Лионел Меси, Луис Суарес и Иван Ракитич вкараха при успеха на каталунците, докато Пабло Сарабия и Луис Муриел се разписаха за андалусийци. Барселона се завърна към победите в Примера дивисион, след като отборът нямаше успех в последните четири мача за шампионата.

Барселона поведе в резултата още във 2-ата минута, когато Лионел Меси комбинира с Филипе Коутиньо, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Севиля и с много прецизен удар вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Томаш Вацлик.

Севиля можеше да изравни резултата още в 4-ата минута, когато след удара на Арана топката се спря в левия стълб на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Барселона организира добра атака в 9-ата минута. Жорди Алба комбинира с Лионел Меси, който стреля, а в последния момент защитник на Севиля застана на пътя на топката и тя излезе в корнер.

Барселона успя да удвои своята преднина в 12-ата минута. Луис Суарес пусна перфектен извеждащ пас към Лионел Меси, който стреля от границата на наказателното поле на Севиля и вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Томаш Вацлик.

Лионел Меси получи контузия в десния лакът в 15-ата минута. Аржентинецът получи медицинска помощ и не успя да продължи участието си в мача. Той бе сменен от Усман Дембеле в 24-ата минута.

Хесус Навас центрира в наказателното поле на Барселона в 29-ата минута, след което Мудо Васкес стреля с глава, но Тер Стеген спаси.

Усман Дембеле отправи много опасен удар в 38-ата минута, но Вацлик внимаваше и спаси.

Първата възможност пред футболистите на Севиля през първото полувреме се откри в 45-ата минута. Хесус Навас центрира в наказателното поле на Барселона, където Пабло Сарабия засече топката на първа греда, но стреля в аут.

Барселона организира много добра контраатака в добавеното време на първата част. Иван Ракитич остана сам очи в очи срещу Вацлик, но вратарят на Севиля успя да спаси.

Луис Суарес бе близо до реализирането на трети гол във вратата на Севиля в 54-ата минута. Уругваецът отправи много хубав удар, но топката срещна напречната греда.

Футболистите на Севиля имаха претенции за дузпа 57-ата минута за игра с ръка на Жорди Алба. Ситуацията бе разгледана с ВАР и бе взето решение, че няма основание да се свири дузпа в полза на Севиля.

Пред Луис Суарес се откри чудесна възможност в 58-ата минута, но уругваецът не успя да реализира.

Марк-Андре тер Стеген направи феноменално спасяване в 60-ата минута, когато демонстрира страхотен рефлекс и отрази удара с глава на Андре Силва. След това Тер Стеген спаси и добавката отблизо на Мудо Васкес.

Съдията Мунуера свири дузпа за Барселона в 62-ата минута на двубоя, след като Луис Суарес се измъкна от защитник на Севиля, след което бе фаулиран от Томаш Вацлик. Вратарят получи жълт картон. Именно Суарес реализира наказателния удар в 64-та минута и направи резултата 3:0.

Серхи Роберто се завърна в игра в 67-ата минута, когато смени Артур Мело.

Томаш Вацлик направи страхотно спасяване в 74-ата минута, когато отрази удар на Луис Суарес.

Севиля намали пасива си в мача в 79-ата минута, когато Пабло Сарабия отправи удар от дистанция, топката рикошира в главата на Клеман Ленгле и влетя във вратата на Тер Стеген, който бе излъган от промяната на треакторията на топката.

Тер Стеген отново се намеси решаващо в 87-ата минута, когато на два пъти се наложи да спасява удари на Пабло Сарабия и Луис Муриел при добавката.

Барселона поведе с 4:1 в 88-ата минута след гол на Иван Ракитич. Хърватинът отправи диагонален удар от въздуха и вкара топката в десния ъгъл на вратата на Вацлик.

Севиля успя да вкара втори гол в 90-ата минута. Гостите организираха много бърза контраатака, която хвана защитата на Барселона не добре организирана. Уисам Бен Йедер подаде към Луис Муриел, който с техничен удар вкара топката в левия ъгъл на вратата на Тер Стеген.

След този успех Барселона е лидер в класирането с 18 точки, докато Севиля е трети с 16 точки.