Барселона допусна първа много сериозна грешка от началото на сезона в Примера дивисион, след като завърши 2:2 при домакинството си на Селта Виго на „Камп Ноу“ от 14-ия кръг на Примера дивисион.

На трибуните на „Камп Ноу“ присъстваха бившият треньор на Барселона Франк Рийкард и бившият играч на каталунците Лилиан Тюрам.

Треньорът на Селта Хуан Карлос Унсуе бе принуден да направи смяна още в 5-та минута, след като Кабрал получи контузия и на негово място в игра се появи Серхи Гомес.

Лионел Меси направи невероятен пробив в 6-та минтуа от центъра на терена. Той излезе фронтално срещу вратата на Селта и стреля, но в последния момент от тялото на защитник на гостите топката излезе в корнер.

Селта Виго поведе в 20-та минута. След грешка в защитата на Барселона, Жерар Пике покри Яго Аспас, който изскочи сам срещу Марк-Андре тер Стеген. Аспас реши да подаде към Максимилиано Гомес, който стреля, но Тер Стеген успя да спаси с крак удара му. След това отбитата топка попадна отново в Аспас, който не пропусна да вкара и да изведе галисийци напред в резултата.

Барселона изравни резултата в 22-та минута, когато Паулиньо пусна отличен извеждащ пас към Лионел Меси, който остана сам срещу Рубен Бланко и не пропусна да изпрати топката във вратата му.

Гол на Луис Суарес не бе зачетен в 25-та минута, тъй като бе маркирана засада на уругвайския футболист, но такава не съществуваше.

Лионел Меси бе близо до това да вкара своя втори гол в мача в 31-та минута, но след удара му топката срещна гредата.

Паулиньо отправи опасен удар с глава в 36-та минута, но Рубен Бланко спаси.

Барселона направи много сериозен пропуск в 49-та минута, когато Паулиньо получи отлична възможност да вкара в опразнената врата след грешка на Рубен Бланко, но бразилецът стреля неточно.

Барселона успа да осъществи пълен обрат в 63-та минута, когато Лионел Меси изведе Жорди Алба зад отбраната на Селта, а той след това веднага подаде към Луис Суарес, който отблизо порази вратата на Рубен Бланко.

Барселона бе близо до отбелязването на трети гол в 65-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Селта Лионел Меси стреля с глава, но Рубен Бланко демонстрира невероятен рефлекс и успя да спаси.

Селта успя да изравни резултата в 70-та минута, когато Самюел Умтити получи разтежение и изпусна Яго Аспас, който проби и навлезе в наказателното поле на Барселона, след което подаде към Максимилиано Гомес, който този път не пропусна да вкара във вратата на Тер Стеген. Умтити бе сменен от Томас Вермален.

Паулиньо отправи много опасен удар в 74-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Рубен Бланко.

Барселона направи нов непростим пропуск в 75-та минута, когато Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас към Жерар Пике, който финтира вратаря Бланко и стреля от малък ъгъл, но топката се удари в левия стълб и излезе в аут.

Лионел Меси можеше да вкара в 85-та минута, но ударът му с глава не намери опразнената врата.

Пионе Систо остана сам очи в очи срещу Тер Стеген в 86-та минута, но вратарят на Барселона спаси.

В добавеното време на срещата Серхи Роберто центрира в наказателното поле на Селта, където Пако Алкасер стреля с глава, но над напречната греда в аут.

След това равенство Барселона има актив от 36 точки и остава лидер в класирането, докато Селта е осми с 18 точки. Грешката на каталунците позволява на техните преследвачи Валенсия, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид да намалят изоставането си.