Барселона продължава да търпи последствията от тежката загуба от ПСЖ с 0:4 в първия осминафинал на Шампионската лига. Каталунците са подложени на много критики, а в тежкия момент на помощ дойде един бивш треньор на клуба. Хосеп Гуардиола, който в момента е начело на Манчестър Сити и с когото тимът от „Камп Ноу“ изживя едни от големите си успехи, защити Меси и компания.

„Барселона продължава да е най-добрият отбор в света. Подобни загуби винаги са изненадващи, защото отборът е много силен. Но във футбола може да се случи всичко. Съревнованието е голямо, а съперниците – сериозни. Ако нямаш ден, може да се стигне до подобен развой“, каза Гуардиола.

„Ако има отбор, който може да се издигне след подобно нещо, това несъмнено е Барселона. Тимът доминира осезаемо на футболната сцена през последните 10 години. Ще ви посъветвам да не критикувате Барселона, защото ще ви опровергаят“, добави специалистът.

Испанският треньор засегна и спекулациите около името на колегата му в Арсенал – Арсен Венгер. Както е известно, много са слуховете, че французинът ще остави „топчиите“ след края на сезона, след повече от 20 години начело на клуба: „Една или две загуби и хората забравят какво си направил в последните години. Подкрепям напълно Арсенал и Венгер“.

Реваншът между Барса и ПСЖ е на 8 март от 21.45 часа.