Новото попълнение на Барселона Кевин-Принс Боатенг заяви, че е бил готов да тича до „Камп Ноу“, а не да чака самолета, за да осъществи своя трансфер.

31-годишният футболист премина успешно медицинските прегледи и подписа своя договор с клуба.

Ганаецът ще играе под наем на „Камп Ноу“ до края на сезона, като каталунците ще платят 1 милион евро за него. Новината бе потвърдена официално от вицепрезидента на клуба Жорди Местре.

Ако Барселона иска да откупи изцяло правата на Боатенг, ще трябва да плати още 8 милиона евро на Сасуоло през следващото лято.

Боатенг ще играе с номер 19 в Барселона.

„Чувството е невероятно. Вчера сутринта ми беше тъжно, защото трябваше да напусна отбора си. Имахме страхотен колектив, но обясних на съотборниците ми, че пристигането ми в Барселона е възможност, която не мога да откажа. Бях готов да тичам, за да дойда до тук, а не да се кача на самолета“, коментира Боатенг.

„Моят агент ми се обади, когато чух новината си помислих, че мога да сбъдна моята мечта, за мен това е голяма чест и съм много, много, много щастлив“, добави той.

„Не съм говорил с треньора, но знам, че съм дошъл да играя в стартовия състав, защото в този отбор има невероятни футболисти. Аз съм тук заради моя опит, за да помогна на отбора.“

„За мен е голяма чест да съм в Барселона, защото Меси е най-добрият играч в света и Суарес е най-добрият нападател в света. Те играят невероятно и възможността да играя до тях е страхотен подарък“, допълни ганаецът.

„В моята възстаст ролята на 9-ка е перфектна за мен, но треньорът ще реши къде ще ме използва, защото мога да играя на различни позиции, но се чувствам много добре като 9-ка.“

„Физически съм много добре. В събота изиграх 90 минути със Сасуоло.“

„Тук съм, за да играя добре и да остана още много години. Това е моята цел.“

„Разбира се, че искам да играя сега, но треньорът ще реши кога да ме пусне.“

„Престоят ми в Лас Палмас ще ми помогне за адаптацията, но винаги е трудно, когато се сменя страната“, продължи той.

„Ла Лига е най-важният шампионат в света, защото се играе най-красивият футбол и в първенството са най-добрите футболисти в света. Перфектно е да съм тук.“

„Аз съм реалист, но когато мечтаеш силно всичко може да стане реалност. Работя всеки ден, за да бъда постоянно пример за моите деца.“

„Аз съм играч на Барселона. Най-добрият футболист в света е Меси. Той го е показал с представянето си, с всичко, което е спечелил през годините“, каза още Боатенг.