Едно от най-често споменаваните имена в последните дни е това на Марко Асенсио. 21-годишният нападател на Реал Мадрид започва да блести все по-силно, а след мачовете за Суперкупата на Испания и двата гола, които наниза във вратата на Барселона в двата мача за победата с общ резултат 5:1, погледите са още по-концентрирани върху младока.

Диктатурата на Зидан!

Испанското издание AS напомни за любопитен епизод от биографията на зараждащата се звезда на Кралския клуб. В кратко видео от изданието разказват историята на Асенсио и това как 4 милиона евро са се оказали пречка той да се превърне в играч на големия съперник на „белия балет“ - Барселона.

Орисани да побеждават

Сумата изглежда някак нищожна на фона на колосалните 222 милиона евро, които „блаугранас“ прибраха години по-късно от трансфера на Неймар в ПСЖ, но преди около 3-4 години ситуацията обрисувана от AS изглежда по следния начин – Майорка се намира в затруднено положение и настоява да получи 4 милиона евро на един транш. От „Камп Ноу“ обаче нямат възможност да преведат цялата сума и настояват плащането да стане на части.

Безсрамният мъничък Бог на Реал Мадрид

Майорка отказва и така на сцената излиза Реал Мадрид. За мадридчани изискването на клуба, държащ правата на родения през 1996 година футболист не представлява проблем. Нещо повече, от „Сантиаго Бернабеу“ дават под наем за една година Асенсио.

В последствие атакуващият футболист изкарва период и Еспаньол, за да се завърне точно сега на „Бернабеу“ и да разгърне потенциала си по впечатляващ начин, разбира се под вещото диригентство на Зинедин Зидан.